Klas
Så du hittade hit
SVAMPBOKEN
SVAMPBOKEN på estniska
Rödlista tickor 2010
Hur man kan vara så korkad att
tickboken
Min e-post
mitt arbetsliv
Om mig
jag var inget snille p skolan
SVAMPKURSER, SVAMPUTFLYKTER m.m
Klassfoto 1 ell.2 klass
Plattsättning
Tecknade svampar ur fransk svampbok, fådda bilder
svampar
Knarksvamp
svampfärgning
årets trevligaste svamp att hitta
Blåslampor,fotogenkök
Duracellkaninen
Länkar
Mandelriskapastej
GLORIA Det bästa här i livet
Blandat
giftsvamp
Scouting
Biodling
Sniglar och snäckor
naturen runt Järna
Vad du kan använda svamp till om du inte äter upp den
Kryp och smådjur
svampkokbok
Svampgrejor
tuppleksak
Gallbildningar
Gammal svampbok för barn
Boken2
Stora svampboken 2
ANTRODIA MACRA
 
Small company logo:
STORA Svampboken.docx
finns   

den i handeln 727 arter, innehåller även en uppdaterad tickbok
kan köpas från GML print on demand stockholm

   
                STORA                                            
             Svampboken
           RÄTTELSE
Antrodiella parasitica Parasitporing.
Jag är en slarver som glömt bort att ha denna med i boken, hoppas att du på något sätt kan klistra in rättelsen i din bok.
Det är en ettårig ticka som först är vitaktig, sedan mera gräddfärgad till ljust halmfärgad. Den kan hittas på gran tillsammans med violticka, den är trimitisk och har söljor. Spormåttet  är 3-4  x 2—2,7 och man kan finna cylindriska till flaskformade cystider i hymeniet. Tyvärr finns ingen bild på svampen.
      
                          Med uppdaterad

                 Tickbok
       
                 20140109_195943_0.jpg

          
                                                      20140109_195943_1.jpg 


hej vad kul att du tänker köpa, eller har köpt boken .I denna bok hittar du de nyaste namnen (2014) och den sedan länge slutsålda Tickboken finns med  ordentligt uppdaterad dessutom en hel del annan  svamp varav en del så ovanliga att de inte finns på bild i någon svensk svampbok. Naturligtvis så finns de vanligaste matsvamparna även med, Här finns det mesta för matsvampsplockaren, men även för de artsamlande svampsnobbarna. En liten presentation  på mig kanske kan vara på plats. Till yrket plattsättare med svamp som hobby i flera år, De senaste 15 åren före min pensionering var jag anställd på Naturhistoriska Riksmuseet,s svampsamlingar. Jag har varit ordf. i Södertälje svampklubb i många år och är nu efter en flytt ordf. i svampklubben Mandelriskan  i västra Södermanland. Jag har suttit med i Artdatabankens expertkommite ”svampar” i 2 perioder. Efter min pensionering har jag via min firma utfört svampinventeringar samt. bestämningsarbete på tillsänt material. Åtskilliga är också de människor som jag  haft med på svamputflykter.
Vingåker dec.2013
Klas Jaederfeldt


Hasse Rydberg skrev på Facebook

Stora svampboken av Klas Jaederfeldt har dimpt ner i min postlåda. Boken på 550 sidor med många härliga färgbilder på svampar man sällan ser på bild. Och det bästa av allt - Klas personliga texter, som talar direkt till läsaren, till skillnad mot flertalet svampböcker som i sin otroliga faktarikedom ofta blir väldigt torra och tråkiga. Grattis Klas till en jättefin bok!


Fantastisk bok Klas! Nu förstår jag varför du låg där på marken med en rutten pinne framför kameralinsen när vi var ute på hajk. Det är som en helt ny värld ta mig tusan! Mer än hälften av bilderna skulle platsa som fototapet med alla färger och fantastiska former och mönster. Extra kul med både växtfärgningsinfo, tillredningstips och vad man kan använda eld och fnösketickor till. Nu önskar man sig nästan svampangrepp på huset för att få möjlighet att försöka bestämma art. Tack Klas Jaederfeldt


Tommy Blom Underbar bok. STOLT ATT ÄGA ETT EX.

mail från Åke Strid

Hej Klas!
 
Hjärtligt tack för din fina svampbok! Och jag gratulerar till resultatet. Du är verkligen en arbetsmyra. Din minskade rörlighet har kanske gjort att du har haft mer tid för slutarbetet än om du skulle springa runt i fält. Det är en så omfattande bok och med så många svampgrupper att jag inte kan lova att skriva någon recension. Jag känner mig helt enkelt inte kompetent. Jag följer dåligt med vad som händer på mykologifronten numera eftersom jag ägnar mig åt annat, t.ex. vårt trädgårdssällskap där jag är ansvarig för krydd- och medicinalväxter och denna vintern går åt till att ordna en mineral- och bergartsutställning i föreningens trädgård. Jag har lite svamputflykter hemmavid och någon utställning. I går visade jag tickor och skinn hos Svampvännerna och tack vare den snöfria vintern hade jag fått ihop ett 60-tal tickor och större, makroskopiskt bestämbara skinn.
 
Återigen stort tack och jag önskar dig fortsatt bättring!  
Åke
   


Top of Page